Ester Karuse - Valga vallavanem, kelle eesmärgiks on harida end, et motiveerida teisi

Ester Karuse on 28-aastane Valga vallavanem, kes suudab jooksulindil joostes vastata e-kirjadele, võtta vastu telefonikõnesid ja valmistada peas ette järgmise koosoleku ettekannet. Ester alustas märtsis 2021 IntensivePT personaaltreeneri koolitusega, et oma teadmisi täiendada ja oma koduvalla inimesi teadlikumalt liikuma motiveerida.

Untitled design (1).png

Milline on Sinu tüüpiline päev? Kuidas plaanid õppimise oma päeva mahutada?

Tööpäev vallavalitsuses algab kell 8 ja kestab ametlikult 16.30ni. Tavapärane päev koosneb koosolekutest, nõupidamistest, kohtumistest ja üritustest nii väljaspool kui ka vallamajas sees. Praegusel ajal, kui koroonaviirus taas levib on kõik teisiti ehk pigem väldin kohtumisi ja enamus tööd tuleb arvutiekraani tagant teha. Nüüd, kus asun omandama uusi teadmisi, tuleb veelgi rohkem aega ekraani taga veeta, seda siis pärast tööpäeva lõppu. Huvitav küll, mis minu saksa lambakoer Hecthor sellest arvab, kui ma temaga enam neil õhtutel pikka jalutuskäiku ette ei võta.

Millest tekkis mõte personaaltreeneri koolitus läbida? Miks soovid personaaltreeneriks saada?

Need mõtted on olnud peas mitmeid aastaid. Esmane põhjus, mis mind selleni tõukas oli tahe iseennast arendada, paremini tundma õppida ja treenida. Olen aru saanud, et põnevad väljakutsed minu elus inspireerivad peale minu enda ka teisi minu ümber. Armastan iseennast ja soovin teadlikult sportida ning hiljem neid teadmisi ka teistele jagada.

Milline on Sinu suhe spordiga täna ja milline on see olnud varasemalt?

Kuni 7nda klassini käisin ma tantsimas, pärast seda tegelesin edasi kergejõustikuga. Sportlikke eluviise harrastan ma siiamaani, ehk üritan igapäevaselt spordiga tegeleda - käin jõusaalis, jooksmas, jalutamas. Lisaks võib mind näha mäesuuskadel, SUPi, surfi- või lumeauaga.

Ester Karuse Valga vallavanem.png

Mida ootad enim koolituselt?

Ennekõike ootan koolituselt iseenda arengut ja teadlikkust spordivaldkonnas, väljakujunenud teadmiste kinnitamist või hoopis ümberlükkamist. Soovin omandada nii laiapõhjalisi teadmisi üleüldiselt spordist kui ka spetsiifilisi teadmisi nii harjutustest, anatoomiast kui ka spordi vaimsest küljest.

Mis on Sinu eesmärk koolituse läbimisega?

Minu eesmärk koolituse läbimisel on omandada teadmised ja oskused, praktiseerida neid kõigepealt enda peal ning siis olla kindel, et neid teadmisi ka teiste peal rakendada. Kui treenid kedagi teist, on vaja julgust ja teadmisi, et tulemusi saavutada, mitte teisi alt vedada ja mis kõige tähtsam - et nad spordis ei pettuks. Mõtted ja unistused on suured - inspireerida ja kaasa tõmmata inimesi oma koduvallas Valgas rohkem liikuma ja teadlikult treenima. Ja seda kõike tuleb teha sama rajult, enesekindlalt ja inspireerivalt nagu Sandra Raju või Katrena Tenno.

Ester Karuse Valga vallavanem 3.png

Kuidas näed, et Sinu suhe spordiga võiks koolituse läbimisega muutuda?

Elu on ootamatusi täis, loodan ise hakata treenima teadlikumalt ja rohkem. Loodan haarata enda pisikuga ka teisi enda ümber kaasa. Elu on ootamatusi täis ja kunagi ei tea, kuhu Sinu teerada sind viia võib. 5 aastat tagasi ei osanud ma vallavanema ametist unistadagi. Eks näis mis juhtub järgmise 5 aasta jooksul, aga usun, et see tänane koolitus mängib selles olulist rolli.

Mis Sa arvad, mis on personaaltreeneri roll meie ühiskonnas?

Personaaltreener peaks olema eeskujuks igas eluvaldkonnas. Personaaltreener on justkui sõber, kes sind toetab ja motiveerib sind kodust välja tulema, liikuma, õigesti toituma ja vajadusel kuulab su muresid omades selleks laia silmaringi ja laiapõhjalisi teadmisi. Personaaltreeneri roll on olulisem kui lihtsalt tunniajane treening.

Ester Karuse Valga vallavanem 2.png

Esteri tegemistel saad silma peal hoida tema Instagrami @estherkaruse vahendusel.

Soovime omaltpoolt edu koolituse läbimisel ja usume, et kindlasti juba varsti inspireerib Ester oma koduvalla Valga inimesi veel rohkem end liikuma ja teadlikult treenima.


IntensivePT koolitab personaaltreenereid Eestis, Rootsis, Soomes ja Islandil - pakkudes põhjalikke teadmisi personaaltreenerina töötamise ning oma personaaltreeneri brändi kasvatamise alustaladel.

Loe lisaks koolituse ajakava ning struktuuri kohta https://www.intensivept.ee/koolituste-plaan


IntervjuudIntensivept