Liikuvuse arendamise olulisus igapäevas ning treeningutes

_DSC8170.jpg

Selleks, et üldse harjutusi korrektselt sooritada, tuleb enne paika saada korralik tehnika. Eriti kui oled alles seadmas oma samme treeningsaali poole. Esialgu tuleks saada paika mõned põhitõed, teadvustada nende olulisust. Seega vajadusel pöörata rõhku hoopis enda liikuvuse parandamisele.

Mida tähendab liikuvus?

Me kõik liigume igapäevaselt. Oleme aktiivsed vastavalt enda valikutele ja hetke olukorrale. Küll aga liikuvus on pisut teine mõiste. Tegemist on painduvusega, millele juurde lisada jõud ning kontroll. Ehk tegemist on läbimõeldud lihastegevusega. Meil võib-olla painduvus olemas, kuid oluline on treenida kontrolli ning mugavust antud liikumisulatuses. Kui seda mitte teha, siis võime päris mõtlematult endale liiga teha. Tähtis on ühe arendades tegeleda ka teisega.

Miks on liikuvuse arendamine oluline?

Võib öelda, et tegemist on eeltingimusega liikumiseks. Liikuvuse arendamise läbi on meil võimalik saavutada suuremat ulatust. Liigutused on kontrollitud ning läbimõeldud. Mida rohkem selle kallal töötame, seda mugavam ning parem on nt meie jäsemete liikumisulatus. Me oleme loodud liikuma ning võime kergelt jääda “rooste” kui seda mitte teha. Tihti põhjused MIKS mingit liigutust või tegevust ei saa teha tuleneb kehvast liikuvusest. Parem on selle ennetamisele anda oma panus.  

Kuidas see Sind treeningutes aitab?

Oled vast kuskil treeningut tehes kuulnud - täies ulatuses harjutused! Tegelikult peaksime kõiki harjutusi võimaluse korral tegema maksimaalses liikumisulatuses. Paljudel tulevad siiski takistused ette. Küll on probleem õlas, puusas, põlves. Seega usun, te juba näete, kus on probleem. Treenides enda lihasmugavust ning liikumisulatust, muutud sa selles esiteks julgemaks, kuid peamine teadlikumaks. Sa mõtestad igat oma liigutust!

Tulemusena…

See kõik paneb sind teadlikumalt treenima, mis tegelikult on kõige olulisem. Vähendada riske enda tervisele ja ohte, mis treeningsaalis võivad ette tulla. Kui soovid rohkem infot, kuidas enda liikuvust arendada, soovitame lähemalt lugeda Trenni Ninja Kodulehelt.

Peagi hakkame läbiviima mobility workshoppe. Seega kui Sul on huvi, siis võta meiega kindlasti ühendust!

Siiralt Sinuga
IntensivePT