Koolitaja Profiil: Rasmus Zarubin - 2018 Eesti Meister klassikalises tõstmises

Eesti Meister klassikalises jõutõstmises

Sellel nädalavahetusel – 1. ja 2. detsembril sooritavasid tulevased personaaltreenerid taaskordse praktika füüsilises keskkonnas. Koolituse praktilise osa eesmärk oli omandada korrektse vormi, tehnika ja juhendamiskogemus. Kahe päevane praktiline osa keskendus põhiliselt funktsionaalsetele liigutustele ning elementidele, mida tulevased personaaltreenerid saavad oma töös tulevikus kasutusele võtta. Meil on hea meel teavitada, et sellel praktilisel osal oli meie meeskonda lisandunud tervelt kaks äärmiselt pädevat koolitajat – Rasmus Zarubin ning Priit Meier.


Istusime Rasmusega enne koolituse toimumist maha, ning uurisime veidi tema kohta. Rasmuse näol on tegemist 2018 aasta Eesti Meistriga klassikalises tõstmises.

Spordiga alustas Rasmus 8 aastaselt Rakvere jalgpallitrennidega, mis arenesid peagi edasi kergejõustikuni. Kergejõustiku juures paelus Rasmust enim individuaalalad just tänu tema sihikindlusele ning soovile anda endast alati 100%. Tänu kergejõustikule tutvus Rasmus peagi ka klassikalise jõutõstmisega, mis oli üks osa tollastest treeningutest.

Peale keskkooli otsustas Rasmus maailma avastama minna ning suundus teisele poole maakera – Austraaliasse, kus tekkis huvi tol ajal uudse spordiala - Crossfiti vastu. Kuna Crossfiti üks elementidest on ka klassikaline tõstmine, arendas Rasmus end aktiivselt selles valdkonnas edasi.

Rasmus naases Eesti aastal 2013 ning astus Tartu Ülikooli kehalise kasvatuse ja spordi eriala õppima, milles omandas 3 aastaga bakalaureuse kraadi. Tudengina hakkas Rasmus tööle Crossfit Tartus, kus lisandus varasemale huvile ka klassikalise tõstmise õpetamise kogemus.

Peale ülikooli lõpetamist kolis Rasmus Tallinna ning on sellest ajast alates töötanud Tallinn Crossfitis, kus viib regulaarselt läbi erinevaid treeninguid – sealjuures ka klassikalise tõstmise osas.

Küsides Rasmuselt mis Teda enim motiveerib ning mil moel näeb ta oma eesmärke seotud IntensivePT personaaltreenerite koolitusega vastas ta järgmiselt:

 

”Vaatan ja elan kaasa paljudele spordialadele, kuid süda on ikka klassikalises tõstmises, seetõttu olen ka eneseharimisel just sellele keskendunud. Samuti võistlen ise aktiivselt selles ja olen 2018. aasta Eesti Meister.

Lähiajal ei ole elus suuri muutusi plaanis ja jätkan aktiivset enesearendamist nii tõstmises kui üldises füüsilises ettevalmistuses.

Kui tekkis võimalus IPT koolitustel õpetada, haarasin sellest kohe kinni, sest nende koolituskava on kaasaegne ja teaduspõhine. Tunnen, et minu perspektiiv ühtib IPTga ning see koostöö annab mulle võimaluse populariseerida nii tõstmist kui spordiala kui ka treeningmetoodikana.”

IntensivePT meeskond tervitab Rasmust meie meeskonda – kursusel osalejad said juba tutvuda värskete koolitajate juhendamisel funktsionaalsete harjutuste ning olümpiatõstmise alustaladega.
Selleks, et lugeda aga detailset koolituse plaani, kliki alloleval nupul


Siiralt sinuga,
IntensivePT