IntensivePT personaaltreeneri koolitused - Kes? Mis? Kus?

IntensivePT koolituskursus Rootsis - Juuni 2018

IntensivePT koolituskursus Rootsis - Juuni 2018

IntensivePT treeningprogramm on lõpuks jõudnud Eesti turule. Aga mis on IntensivePT? Miks pole Te sellest varem kuulnud ning kust see pärit on? Loodame oma esimese blogi postitusega jagada detaile meie päritolu, eesmärkide ja saavutuste osas.

IntensivePT taustast lähemalt

IntensivePT koolitused loodi aastal 2010 keskendudes Rootsi turule. IntensivePT oli tol ajal ainuke personaaltreeneri koolitusi pakkuv programm, mis keskendus kaugõppe vormile - ja seda just seetõttu, et meie asutaja - Andreas Hurtig - kelle kirg on alati olnud ettevõtlus ja tervislik füüsiline eluviis teab kui oluline on ajaline resurss. Meie jaoks on personaaltreenerid ettevõtjad - inimesed, kelle kirg on esmalt tervislik eluviis ning kes tahavad oma aja peremees olla. Nagu ettevõtluses kombeks - suudame edukad olla vaid valdkonnas, kus asub meie kirg - olgu selleks tervisliku eluviisi arendamine, toitumisnõustamine, trenn või hoopis midagi muud. 

Aastal 2013 omandasime koostöös EuropeActive'iga rahvusvaheliselt tunnustatud sertifikaadi, mis kannab tunnustatuse templit kogu Euroopas. See tähendab et meie kursused on nii pedagoogiliselt kui ka teaduslikult arendatud koolitusprogrammid, mille läbinud personaaltreenerid on võimelised adekvaatselt hindama kliendi tervisliku seisundit ning koostama treeningprogramme, mis aitavad kliendil jõuda varasemalt puutumatuks jäänud tasemeteni.

Mis on IntensivePT?

IntensivePT tuleb inglise keelesest terminist "Intensive Personal Trainer" ehk eestikeeles "Intensiivne personaaltreener". IntensivePT pakub võimalust omandada personaaltreeneri koolitustunnistus vaid kolme nädala jooksul - küll aga ei tähenda see seda, et koolitusmaht oleks mingilgi määral väiksem või üldisem teistest Eestis pakutavatest koolitusprogrammidest. Kolme intensiivse nädala jooksul läbitakse mahukas koolitusprogramm ning nagu kaugõppes kombeks, eeldame, et meie õpilased töötaksid ka suures mahus iseseisvalt. 

Koolituse teoreetiline osa leiab aset kahe nädala vältel digitaalplatvormi vahendusel, kus iga päev, esmaspäevast-reedeni keskendutakse erinevatele koolitusteemadele. Loengud algavad kella viiest õhtul ning kestavad neli tundi, mille vältel presenteeritakse teoreetilisi teadmisi kvalifitseeritud ja haritud koolitajate poolt. Koolitajad ise on nii kogenud personaaltreenerid, tuntud toitumisnõustajad, spordiarstid kui ka füsioterapeudid, kel on otsene ja konkreetne kogemus ning taust oma koolitusprogrammi osas.  

Indrek Reilson