Näljutamine ei ole lahendus - muuda oma elustiili!

Kuna suvi on tulekul, siis paratamatult hakkab inimestel tekkima soov kiirelt kaalus alla saada. Jõuda mingisugusesse ideaalvormi, kuid teha seda kiirelt, sest suvi on varsti ukse taga. Erinevad dieedid ning uudsed lähenemised toitumisele muutuvad aina populaarsemateks. Tihti on nad kahjuks pisut ebaterve loomuga. Lahendus on hoopis enda elustiili muutmises.


Mis tegelikult tähendab “dieet”?

Dieet on tegelikult inimese individuaalne toitumine. Teatud režiim, mis on sobilik ning vajalik just antud inimesele personaalselt. Küll aga on see sõna saanud pisut teise tähenduse igapäevases kõnekeeles. Tuleb osata teha vahet erinevatel dieetidel ning toitumisnõustamistel, mis tegelikult õpetavad Sind oma elustiili muutma. Igasugused kiired lähenemised, mis lubavad 7-päevaga imesid teha seda kahjuks ei tee. Pigem võid endale hoopis teha kahju.


Võti on Sinu elustiilis ning Sinu lähenemises!

Toitumine ning ka üldine tervise eest hoolitsemine peaks olema osa Sinu elustiilist. Osa Sinu igapäevast, mida Sa suudaksid jälgida peaaegu, et terve oma elu. Loomulikult aja jooksul see pisut muutub, küll aga vaadates ekstreemseid kiireid lähenemisi, mõtle seda. Kas sa suudaksid selle juures püsida nt 5 aastat? Kas antud lähenemisest saad kätte vajalikud toitaineid, mineraalid ja vitamiinid? Kui ei, siis oleks vaja teha pikemaajalised muudatused.


Tasa sõuad, kuid kaugele jõuad ning eesmärgid saavad saavutatud!

Kiired dieedid ning ekstreemsed toitumiskavad ei ole pikas perspektiivis jätkusuutlikud ega tervislikud Sulle. Me kõik oleme pisut liiga kärsitud ning tahame saada kiirelt häid ja märgatavaid tulemusi. Küll aga paljud inimesed teavad seda omast käest, et tagasi kukkumine on sama kiire. Muutused enda elus, enda toitumises tuleb teha tasapisi, järk-järgult, et nad sulanduksid Sinu elurütmi sisse. Pikemas pildis saavad eesmärgid isegi kiiremini ning palju tõhusamalt täidetud.Parem toitumine tuleneb Sinu elustiilist ning muutustest, mida oled nõus tegema. Jälgi enesetunnet ning kuula oma keha.


Siiralt Sinuga,
IntensivePT

Kirsti Vaikla