Meie personaaltreener Tarmo Rattassep: elu pärast kursust

20190223-Tarmo Ratassepp-_G1A0505.jpg

Meie kursust on hetkel läbimas juba kolmas koolitusgrupp. Mitmed ambitsioonikad ning sihikindlad inimesed on jõudnud enda õpingutega lõpule. Nad ei ole jäänud istuma, vaid liikunud edasi oma unistuste suunas aidata teisi inimesi ning parandada ümbritsevat elukvaliteeti. Edasiste nädalate jooksul toome teieni nende edulood.

Tänases artiklis lähemalt ühe meie esimese koolitusgrupi edukalt läbinud personaaltreeneri Tarmo Rattassepa lugu. Veidi lähemalt, kellega tegu, millest otsust omandada personaaltreeneri litsents ning kuidas on läinud pärast kursusel osalemist. Tegime Tarmoga veidi juttu ning küsisime mõned küsimused saamaks neile vastused.


Kes sa oled, mis on sinu kirg ning kuidas jõudsid treeningute juurde?

Olen hakkamist täis 24-aastane noormees, kes on väiksest saadik proovinud erinevaid spordialasid (jalgpall, karate, ujumine ja kergejõustik). Proovisin, mis ma proovisin, kuid miski mu hingele ei sobinud ning otse sporditegemine jäi aastateks pooleli. Külastasin jõusaali esimest korda 16-aastasena parima sõbra kutsel ning üsna kiirelt sain aru- see on koht, kus mulle meeldib olla! Jõusaalitreeningute puhul meeldib enim just see, et viise ning võimalusi, kuidas me saame enda keha jõusaalis treenida on tohutul määral ning see hoiab ära põhilise kurjajuure- igavuse!


Miks liitusid koolitusega ning mida sa tunned et sellest kaasa võtsid?

Intensive Personal Training (IPT) koolituseni tõi mind hea sõbranna, kes teadis minu huvi, kirge ning soovi olla personaaltreener. Registreerisin end väikese hirmu, kuid tohutu määral põnevuse kursusele end ära ning seal ma olin- tohutu intensiivsus, palju uusi teadmisi, hunnik materjale ning järsku nägin igal pool võimalust inimesi aidata jõusaalis. IPT andis mulle lisaks teadmistele, baasharjutustele ning anatoomiapõhjale eelkõige teadmist, et järjest põnevamaks läheb ning inimese keha ei lõpeta kunagi üllatamist - alati tuleb midagi uut ja tänu IPTle olen uusi olukordi kahe käega hakanud vastu võtma!


Milliste inimestega sina töötada tahaksid - milliste eesmärkidega ning kuidas sina töötad?

Koostööd tahan teha inimestega, kes on otsustanud muuta iseenda elu - personaaltreener ei saa enne aidata, kui inimene ei ole ise otsustanud, et soovib muutuda. Tean väga hästi, kui raske on algajana jõusaalis treeninguid üksinda alustada. Selleks "meie", personaaltreenerid, olemegi neile valmis ulatama selle abistava käe, et üheskoos võtta ette see teekond ning muutus parema "mina" suunas. Minu eesmärk on saada inimesed aktiivsele eluviisile, langetama tervislikke otsuseid, nõustada neid valima tervislikumat toidukorvi ja näitama, et trenni tegemine ei ole üks suur ning jube kohustus, vaid see saab olla ka lõbus ja täielik nauding. Minu põhieesmärk on luua personaaltrennis õhkkond, millest inimene saab energiat terveks päevaks!


Kellele soovitaksid osalemist IntensivePT kursusel?

IntensivePT  kursust soovitan valida neile, kes soovivad end harida selles valdkonnas. Neile, keda huvitab see, kuidas inimese keha toimib treeningute ajal. Kursus annab ka vundamendi edaspidisteks õpinguteks personaaltreenerlsue valdkonnas ning alustamaks tööd koos klientidega.


Kuidas on Sinu jaoks kõik möödunud peale kursuse lõpetamist ning kas tegutsed kuskil juba ka personaaltreenerina?

Peale IPT läbimist olin omandanud piisavalt teadmisi, et iseseisvalt edasi hakata end arendama. Mul tekkis hea võimalus alustada personaaltreeneri teekonda GYM! Eesti Tehnopoli spordiklubis.


Kontaktandmed ja muu info, et huvilised saaksid just Sinu treeningutesse tulla?

Minu poole pöörduda saab telefonil +37256450520 või e-maili aadressil tarmo.rattassep@gmail.com


Oleme äärmiselt uhked, et selliseid ambitsioonikaid inimesi oleme suutnud viia sammu võrra lähemale suurte muutuste läbiviimiseks.


Järgmise nädala esmaspäeval toome teieni juba järgmise eduloo, kuidas on meie õpilastel läinud peale kursuse edukalt lõpetamist!


Siiralt Sinuga,
IntensivePT

Kirsti Vaikla