Treenija meelespea

Suvi pole enam mägede taga! Päevad lähevad aina pikemaks, valgust ja energiat on oluliselt rohkem! See on see aeg, mil nii mõnigi meist hakkab mõlema treeningute peale. Mis teha siis, kui soovid parandada oma füüsilist vormi, tugevdada tervist või võtta kaalust alla, kuid treening ei ole Sinu jaoks väga tuttav teema? Muretsemiseks ei ole põhjust! Siin on treenija meelespea, mis sai just Sinu jaoks koostatud. 

Alusta soojendusega

Soojendus on iga treeningu oluline osa. Just soojenduse ajal Sa valmistad oma lihaseid tulevaseks koormuseks ette. See aitab Sul rohkem nautida oma treeningut ja vältida vigastusi. Soojendusega ei tohiks aga üle pingutada. Pea meeles, et soojendust tehakse väikeste raskustega või üldse ilma. Ning peale soojendust peaks Sul jääma piisavalt energiat põhitreeningu jaoks!

Esimesed treeningud

On täiesti arusaadav, et kõrge motivatsiooni puhul soovime me teha treeningut kauem, kiiremini ja efektiivsemalt. Kindlasti on see hea, kuid tihtipeale ei ole selline plaan jätkusuutlik. Soovides saavutada oma tulemusi kiiresti kipume me oma võimeid üle hindama. Sinu esimesed treeningud võiksid kesta 30-45 minutit. See on optimaalne aeg, et saada ülevaate oma oskustest ja võimetest ning kujundada uut harjumust.

Treeningriided

Selleks, et trennidega alustada ei ole Sul otseselt vaja erilisi riideid. Ainuke, mida peaksid jälgima on see, et riided oleksid mugavad ning ei takistaks liikumist ja harjutuste sooritamist. Küll aga võivad hästi valitud treeningriided tõsta oluliselt meie motivatsiooni. Kui mõne tuntud brändi logo särgil või Sinu lemmikvärvides riided annavad Sulle enesekindlust juurde ja motiveerivad treenida, siis kasuta kindlasti seda võimalust! Oluline on see, et Sa trenni päriselt naudiksid!

Trennieelne söömine

Iga tegevuse jaoks on meil energiat vaja! Sama põhimõte kehtib ka treeningute puhul. Trenni ei tasu tühja kõhuga minna! Meie keha peamiseks kütuseks on süsivesikud, seega jälgi, et enne trenni oleksid need Sinu taldriku peal olemas. Eelistada tuleks just aeglaseid süsivesikuid, sest nii tagad Sa endale treeningu ajal stabiilse energiavoo. Süsivesikute kõrvale sobivad ideaalselt ka valgud. Süüa võiks ca 1,5 - 3 tundi enne treeningut. Kuna toitumine on väga individuaalne ja sõltub ainevahetuse kiirusest, siis tasub kindlasti jälgida oma enesetunnet treeningu ajal: Sul peab olema piisavalt energiat, samas ei tohiks kõhus raskustunnet tekkida. Korrigeeri oma toitumist vastavalt enesetundele!

 
 

Veepudel kaasa

Vee tarbimine mängib olulist rolli meie immuunsüüsteemi toetamisel. Intensiivse treeningu ajal võib meie keha kaotada kuni 2-3 liitrit vedelikku. Ning meie ülesandeks on keha normaalse veekoguse taastamine. 

Mõõdukas treenimine

Nagu varem sai juba mainitud kipume me oma võimeid üle hindama. Alustades treeningutega oleks mõistlik esimeste nädalate jooksul leida enda jaoks sobilik treeningrežiim, kuulata oma keha ja realistlikult hinnata oma võimeid. Alusta 2 trennidega nädalas, sest oluline on säilitada järjepidevust ja motivatsiooni!

Küsi abi

Kui jõusaal on Sinu jaoks midagi päris uut ja Sa pole päris kindel, kuidas harjutust sooritada või trenažööri kasutada, siis ole julge ja küsi abi! Iga jõusaali treenija või treener aitab Sind hea meelega!

Lihased vajavad valku

Sinu lihased vajavad taastumiseks valku. Ole peale trenni oma lihastele tänulik ja toeta neid valgu rikkaliku toiduga! Aga ära unusta, et treeningu ajal oled energiat kulutanud - siin aitavad Sind jällegi süsivesikud. ;)


IntensivePT koolitab personaaltreenereid Eestis, Rootsis, Soomes ja Islandil - pakkudes põhjalikke teadmisi personaaltreenerina töötamise ning oma personaaltreeneri brändi kasvatamise alustaladel. Loe lisaks koolituse ajakava ning struktuuri kohta https://www.intensivept.ee/koolituste-plaan