Enne kui alustad personaaltreeneri õpinguid

Personaaltreeneri õpe - milleks valmistuda?

Personaaltreeneri koolitus

Enne veel, kui teeme oma elu muutva otsuse, on oluline, et astuksime sammu tagasi ning võtaksime aega oma uue ameti tundma õppimiseks. Personaaltreeneri ameti juurde satuvad enamus meist teiste ametite pealt. Järgnev nimekiri on loodud selleks, et saaksite teha kaalutletud otsuse. Olgu selleks siis soov töötada personaaltreenerina või liikuda hoopis mõne teise ameti peale.

UURI

On ütlematagi selge, et pead tegema korraliku uurimistöö sellest tööstusharust, kuhu soovid liikuda. Enne kui midagi otsustad, räägi selle valdkonna inimestega, et saada parem ülevaade kultuurist, erinevatest külgedest, töötingimustest, tulevikuväljavaadetest, võimalustest ja võimalikest väljakutsetest.

Mõtle ka kuhu ja kuidas võiksid selles tööstuses sobida. Kas Sul on konkreetseid ülekantavaid oskusi või kas Sul on midagi, mis aitab end kiiresti valdkonnas esile tõsta? Räägi PT-de ja kõigi teiste valdkonna esindajatega ning uuri, mida nad on oma karjääri jooksul teinud, kuidas nad edenenud on, ja võta arvesse kõiki nõuandeid, mida nad pakuvad.

PLANEERI

Sa tahad oma praegusest ametit selja taha jätta ja uues kiiresti edasi liikuda, kuid ilma mingisuguse plaanita pole mõtet alustada!

Mõista, et mis on Sinu eesmärk - kuhu tahad jõuda ja kuidas? Lisa mõned vaheetapid ja Sul on plaan, mis juhendab Sind oma lõpliku eesmärgini. Sa saad alati oma eesmärke kohandada vastavalt sellele, kuidas Sul läheb. Kuna kõike ei saa ette näha, arvesta tagasilöökidega ning seejärel mine plaani juurde tagasi, tee muudatusi ja jätka.

Samuti arvesta, et uue ameti õppimine võtab aega - mitte keegi meist ei alusta ideaalsetes tingimustes. Arvesta ka sellega, et vajad aega õppimiseks, teadmiste omandamiseks ning praktiseerimiseks.

ÕPI

Oled rääkinud valdkonna inimestega, kaardistanud oma plaani ja tead kuidas soovid oma uut elukutset edendada. Nüüd on aeg hankida teadmised, mis võimaldavad Sul klientidega töötada. See ei tähenda tingimata hetkelise töö loobumist. IntensivePT koolitusprogramm on ajastatud just nii, et saad seda läbida argipäeva õhtuti. Distantskursus aitab Sul õppida omal ajal oma tempos ja pakub täiuslikku tasakaalu praeguse ja uue tööelu vahel. Kuigi õppimise ja töö ning isikliku elu tasakaalustamine võib olla keeruline, pole see siiski võimatu. Kui Sul on see soov ja sisemine põlemine, saad Sa hakkama.Samas, kui oled üks neist õnnelikest, kes ei pea samal ajal mitut positsiooni hoidma, saad IntensivePT koolituse läbida ka intensiivkursusena. 

Samas tundes, et tahad aja maha võtta ning õppida omas tempos, materjalide ning loengutega rahulikult töötades, pakume ka seda võimalust. Kogu koolituse struktuur on paindlik ning ainuke kuupäev, mis meie poolt on paika seatud - on kursuse algus. Sealt edasi on kõik kuupäevad ning tähtajad paindlikud ning võimaldavad Sul õppida just vastavalt oma elutempole ning eesmärkidele.

KOGEMUS

Seda võib olla keeruline saavutada, kuid saad enne praegusest rollist lahkumist oma CV-s natuke kogemusi, siis on Sul tulevikus kergem. Olenemata koolitusest ning teadmiste omandamise valikust proovi alustada teadmiste praktiseerimisega võimalikult kiiresti. Hakka töötama oma sõprade ja tuttavatega, leia kliente juba koolituse käigus ning proovi õpitud teadmisi rakendada. Seda tehes saad alati klientidele selgitada, et õpid alles ning sooviksid järjepidevalt tagasisidet.

LANGETA OTSUS

See on hirmutav ja miski ei valmista Sind kunagi lõpuni ette selleks, kui on aeg muudatuste tegemiseks, kuid see on see, mille nimel oled töötanud. Ole valmis alustamisel väiksema sissetulekuga, ole valmis pikkadeks, pettumust valmistavateks tundideks, klientide hilinemiseks, ootamatusteks, ole valmis raskeks tööks, kuid ära lase sellel takistada valikut langetamast. Hoia siht pidevalt silme ees - meenutades miks seda teekonda alustasid ning ära anna alla esimese tagasilöögi järel. 

Kui jääd oma otsusega jänni, siis tea, et see otsus ei tohikski olla lihtne - see on uus väljakutse - uus katsumus - uus elu. Me teeme selle käigus vigu, vahest tunneme end löödult ning alati ei lähe kõik meie plaanide kohaselt. Küll aga tea, et iga samm, mis viib Sind oma unistustele lähemale on võtmist väärt. Olgu see nii raske kui tahes.

Siiralt sinuga,
IntensivePT


IntensivePT koolitab personaaltreenereid Eestis, Rootsis, Soomes ja Islandil - pakkudes põhjalikke teadmisi personaaltreenerina töötamise ning oma personaaltreeneri brändi kasvatamise alustaladel.

Loe lisaks koolituse ajakava ning struktuuri kohta https://www.intensivept.ee/koolituste-plaan


KoolitusestIndrek Reilson