Muudatused koolituse struktuuris vastavalt välja kuulutatud eriolukorrale Eestis

 
Selleks, et kaitsta lektoreid, õpilasi ning piirata viiruse levikut kehtestab IntensivePT Eesti eriolukorra ajal muudatused koolituse struktuuris. Muudatused sisaldavad endas põhiliselt eksamile registreerimise eeltingimusi ning koolituse praktilise…

Selleks, et kaitsta lektoreid, õpilasi ning piirata viiruse levikut kehtestab IntensivePT Eesti eriolukorra ajal muudatused koolituse struktuuris. Muudatused sisaldavad endas põhiliselt eksamile registreerimise eeltingimusi ning koolituse praktilise osa toimumist. Samuti oleme lisanud täiendavad loengud, valmistades treenereid ette praegusteks katsumusteks ning tulnud vastu jälgijate soovile avada uusi koolitusgruppe.

Rakendatud eriolukord Eestis

Vastavalt Eesti Vabariigi välja kuulutatud eriolukorrale, seoses viiruse COVID-19 leviku tõkestamisega Eestis, on riiklikult kasutusele võetud mitmed piirangud viiruse leviku tõkestamiseks, mida rakendatakse antud seisuga kuni 1. maini. Sealhulgas on kasutusele võetud järgmised meetmed:

  1. Soovitatud on kinni pidada hügieenireeglitest ning vältida ebavajalikku kodust lahkumist.

  2. Suletud on koolid ning õpe on viidud üle kaugõppele

  3. Keelatud on avalikud kogunemised

  4. Eesti riigipiirid on väliskülalistele suletud

  5. Suletud on muuseumid, kinod, spordisaalid, ujulad, saunad, päevatoad ja teised sarnased asutused

  6. Suletud on pääs Eesti saartele

Loe lisa eriolukorra kohta: www.kriis.ee

Muudatused koolituse struktuuris - eriolukorra ajal vaid kaugõpe

Vastavalt muudatustele koolituse struktuuris, lükkame edasi aprilli koolituse praktilise osa kuni eriolukorra lahenemiseni. See tähendab, et õpilased, kes on end registreerinud aprilli koolitusele peavad ootama kuni eriolukorra lahenemiseni enne, kui saavad osaleda praktilisel nädalavahetusel füüsilises keskkonnas. Antud koolituse osa on kriitiline personaaltreeneri silma arendamiseks ning käitumis- ja liikumismustrite arendamiseks ning seda ei ole võimalik sooritada kaugõppe baasil.

Küll aga avab pikendatud periood võimaluse sooritada koolituse teoreetiline osa täies mahus enne praktilise osa toimumist. IntensivePT Eesti tõstab piirangud koolituse eksami sooritamises, mille alusel pidi varasemalt olema läbitud koolituse praktiline osa.

See aga ei tõsta piiranguid koolituse praktilise osa läbimise osas - koolituse praktiline osa on ning jääb koolituse kohustuslikuks elemendiks. Tänase seisuga pole võimalik kindlat kuupäeva paika panna, millal praktiline osa toimub, kuid avame erinevad kuupäevad esimesel võimaluse. Kõikide koolitusel osalejate ning praktilisele osale registreerijatega suheldakse individuaalselt ning teavitatakse esimesel võimalusel toimuvast praktilisest nädalavahetusest.

Varasemad koolitusgrupid

Tänu paindlikule õppeformaadile, on nii mõnigi õpilane varasematest koolitusgruppidest avaldanud soovi liituda aprilli kuus toimuval praktilisel nädalavahetusel. Kuna peame praktilised nädalavahetused edasi lükkama kuni eriolukorra lahenemiseni, tõstame piirangud ka eksamile registreerimise osas. See tähendab, et ka varasemates koolitusgruppides osalenud õpilased saavad võimaluse eksamile registreerimiseks ning eksami sooritamiseks enne koolituse praktilise osa läbimist. Koolitusdiplomi saamiseks tuleb praktiline osa siiski sooritada, kuid antud periood annab võimaluse varasemate materjalide läbi töötamiseks ning eksami kirjutamiseks.

Lisaloeng - personaaltreeneri töö digitaalsed võimalused täna

Kuna antud olukord on avanud nii mõnelegi personaaltreenerile uksed oma digitaalsete treeningute arendamiseks, kogemuste kogumiseks ning veebitreeningute läbi viimiseks, lisame aprilli koolituse raames ühe loengu digitaalsete treeningute läbi viimise kohta. Antud loengu salvestus jagatakse peale toimumist ka kõigi varasemate koolitusgruppidega ning lõpetajatega.

Uued koolitusgrupid

Praegusel, kodusel ajal on suurepärane võimalus veeta aega lähedastega, arendada oma ettevõtet ning täiendada oma teadmisi. Nii mõnedki huvilised on meilt juba küsinud järgmiste koolitusgruppide kohta ning meil on hea meel teatada, et avame ühe lisakoolitusgrupi ka 2020 Mai alguses. See töhendab, et huvilistel on võimalik liituda koolitusega nii Aprillis, Mais, kui ka Juunis. Struktuurimuudatused jäävad püsima kõigi kolme koolitusgrupi raames ning praktiline osa toimub esimesel võimalusel.

Lisainfo saamiseks või küsimuste korral palume õpilastel kirjutada ühises koolitusgrupis või e-maili teel info@intensivept.ee

Tervist ning jaksu soovides,
Indrek Reilson
IntensivePT Eesti tegevjuht