Koolitaja Profiil - Ott-Erik Kalmus

Ott-Erik Kalmus

IntensivePT meeskonnal on hea meel tutvustada Teile Ott-Erik Kalmust, kes liitub IntensivePT koolitusega juba juuni kuust algaval kursusel. Ott-Eriku põhifookuseks on teaduslik lähenemine treeningutesse ning toitumisse ja sellega seoses võtab Ott-Erik tööülesanded, mis on seotud Treeningteaduse loengu täiendamise, esitlemise ning ette kandmisega.


Kes on Ott-Erik?

Ott-Erik elab/töötab/õpib Londonis. Ta lõpetas Tartu Ülikooli Kehakultuuri teaduskonna 2018., kus tema erialaks oli raskejõustik. Lõputöö teema oli „Treeningu ja toitumise mõju lihasvalgu sünteesile“ mis avas talle ukse Inglismaa ülikooli magistriõppesse sporditeaduste valdkonda. Tema erialaks on Strength & Conditioning. Tulevikus on tal plaan omandada doktorikraad sporditeaduste valdkonnas. Põhiteemad, millele Ott enim keskendub, on treeningu periodiseerimine, lihasvalgusünteesi protsessid ning sportliku saavutusvõime tõstmine.

Lisaks töötab ta Strength & Conditioning treenerina Londoni kesklinnas paikenvas spordikliinikus/privaat jõusaalis. Alates 2019.a suvest hakkab ta S&C(Strenght and Conditioning) treeninguid andma ka Londoni rugby klubile. Olles keskendunud treeningteadusele ja olnud treener ligi 4 aastat, on ta omandanud kuldse kesktee, kuidas ühendada sporditeadus ja treeneri töö kliendiga, et toime tulla igas situatsioonis treeningul. Ott leiab, et personaaltreeneri töö üks osadest on muuta kliendi igapäevased harjumusi nagu kehaline aktiivsus, toitumine ning une/töö/puhkuse tasakaal läbi treeningute.

personaaltreeneri töö üks osadest on muuta kliendi igapäevased harjumusi nagu kehaline aktiivsus, toitumine ning une/töö/puhkuse tasakaal läbi treeningute.

Spordikarjäär

Spordikarjäär on Ott-Erikul olnud mitmekülgne. Ta tegeles 8 aastat ujumisega ning kuulus Eesti noorte koondisse. Lisaks mängis 2 aastat rugby´t ning esindas Eesti täiskasvanute koondist. Hetkel tegeleb Ott-Erik hobi korras jõutõstmisega, kuid suur kirg rugby vastu meelitab ta uuesti staadionile.

Miks otsustas Ott-Erik liituda IntensivePT personaaltreenerite koolitusmeeskonnaga?

Ott-Eriku arvates on IntensivePT poolt pakutav personaaltreener koolitus ülesehitatud väga detailselt ja põhjalikult, mistõttu on Ott kindel, et tulevased treenerid, võistkondade treenerid ning aktiivsed harrastussportlased omandavad suurepärased teadmised. IntensivePT koolitajatel on oskus ühendada teadus, teadmised ning kogemus, mida annatakse edasi suurepäraselt tulevastele ja peagi edukatele personaaltreeneritele. Seetõttu otsustas Ott-Erik liituda IntensivePT koolitusgrupiga, kuna soov on jagada kõrgel tasemele teadmisi ja kogemusi, mida enda noore ea kohta on suutnud omandada.

Meie aga soovime omalt poolt palju edu koolitajana ning uued õpilased saavad Ott-Erikuga kohtuda juba kolmandal juunil algava koolituse raames.

Kui sinagi soovid IntensivePT personaaltreeneri koolitusel osaleda, külasta meie kodulehte ning registreeri end juunis algavale koolitusele.

Siiralt sinuga,
IntensivePT Eesti