5 näpunäidet, kui õpid personaaltreeneriks

Kuidas personaaltreeneriks õppida?

Personaaltreeneriks õppimine on samal ajal nii lõbus kui ka väljakutseid pakkuv. Läbida tuleb palju materjali lühikese aja jooksul. Siin on meie 5 parimat näpunäidet neile, kes on registreerunud end IntensivePT koolitusele.

Ära proovi läbida kogu anatoomiat korraga

Anatoomia õppimine nõuab aega ja kannatlikkust. Loomulikult on see heaks personaaltreeneriks olemise juures oluline ja seda ei tohiks alahinnata. Samas probleem, mida enamik inimesi kogeb, on see, et nad tunnevad stressi, et kõik ei jää nii kiiresti meelde, nagu nad oleksid soovinud. Oluline on proovida süstemaatiliselt kõiki osi läbida. Näiteks alusta väga spetsiifiliste osadega, nagu käe luustiku õppimine. Siis mine edasi ülakehale, puusale ja seejärel jalgadele. Osade eraldamine võimaldab meil süstemaatiliselt käsitseda seda, mida me kavatseme õppida. Tee mälukaarte ja kasuta veebisaite nagu www.muscleandmotion.com, et näha, kuidas Sinu lihased liiguvad.


Tee nimekiri kõigist liigestest, mis meil on ja millised liigutused liigeste vahel toimuvad

Lihasskeleti süsteemi õppimine on tegelikult üsna lihtne, kui teed seda süstemaatiliselt. Mõista, et painde või pikenduse teostamine toimub paaris - see kergendab Sinu õppimist. Soovitame loetleda kõik meie kehas olevad liigesed (mis on asjakohased) ja seejärel välja printida, millised liikumised seal toimuda võivad. Siis saad hea ülevaate ja kui Sul on ülevaade, on lihtne näha, millele pead veel tähelepanu pöörama.

Alusta toitumispäeviku pidamist

Toitumiskava koostamine on suur osa meie PT kutsealast. Kui Sa pole kunagi ise toitumiskava järginud või ei tea, mida 500 kcal taldrikul tegelikult tähendab, võib toitumisplaani tegelik kirjutamine alguses raske olla. Soovitame kõigil, kes pole seda teinud, alla laadida rakendus, näiteks Lifesum või MyFitnessPal, et pidada toitumispäevikut. Õpid palju nii selle kohta, mis tunne on oma toitumist jälgida, kui ka sellest, millest erinevad toorained koosnevad energia ja makrotoitainete kujul.

Süstematiseeri oma õpingud

Kui oled läbinud kõik loengud, peaksid alati arvestama sellega, et teed seda mitu korda. Esimest korda materjaliga tutvudes peaksid olema nagu käsn, mis imeb lihtsalt kogu info endasse. Ära ole enda suhtes liiga karm - Sa ei pea kõigest korraga aru saama, vaid lase sellel, mis meelde jääb, meelde jääda. Teist korda kõike läbides peaksid olema mõtetega kohal ning analüüsima, millistest osadest saad aru ja millest mitte. Näiteks kui Sul on raskusi treeningteaduse põhimõtete mõistmisega, peaksid seal pausi tegema ja hakkama erinevaid märkmeid kirja panema. Proovi kirjutada lühike essee, kus selgitad osi endale või kellelegi teisele. Igaüks õpib erinevalt, kuid seletades ja õpetades saame testida seda, mida tegelikult teame. Nii et nüüd on aeg jagada kõike, mida oled õppinud, nii paljudega, kes tahavad teada!

Pöördu tagasi nende teemade juurde, mida pidasid keeruliseks

Kas oled kunagi millegi nimel kõvasti pingutanud ja tundnud, et see on peas ikka veel segane isegi peale õppimist? See on tavaliselt seetõttu, et oled liiga kaua nina raamatus olnud. Aju vajab aega uute teadmiste salvestamiseks, eriti kui aineid on palju. Liigu edasi mõne teise teemaga ja tule siis selle juurde tagasi mõned päevad hiljem. Tõenäoliselt tunned, et seda lihtsam on, mida rohkem aega sellele annad.

Loodan, et need viis näpunäidet aitavad Sind PT õpingutes. Kui Sul on lisaküsimusi, oleme Sinu jaoks alati olemas. 


IntensivePT koolitab personaaltreenereid Eestis, Rootsis, Soomes ja Islandil - pakkudes põhjalikke teadmisi personaaltreenerina töötamise ning oma personaaltreeneri brändi kasvatamise alustaladel.

Loe lisaks koolituse ajakava ning struktuuri kohta
https://www.intensivept.ee/koolituste-plaan