Ära võistle teistega

End teistega võrdlemine on väga inimlik. Tahes-tahtmata teeme me seda iga päev, kuid siinjuures on oluline meeles pidada, et jõusaal pole kindlasti õige koht, kus teistest parem olla. 

Meil kõigil on erinevad eesmärgid, tervise seisund, harjumused, elustiil ja eelnev ettevalmistus. Selles artiklis räägime, mida peaksid jälgima, et Sinu treening aitaks Sind püstitatud eesmärke saavutada.

Harjumused ja eesmärgid

Sinu harjumused on ainult Sinu enda omad. Ning ainult Sina ise saad muuta neid oma tugevusteks ja läbi selle hakkata oma unistuste elu suunas liikuma. Kui mitu korda oled endale lubanud, et hakkad õigesti toituma või regulaarselt jõusaalis käima? Aga siiamaani pole sellega alustanud. Miks? Suure tõenäosusega polnud need asjad Sinu jaoks tol hetkel olulised, ning otsustasid panna rõhku millegi muu peale, mis tundus tähtsam. Sama põhimõte kehtib ka jõusaalis treenimisel. 


Tee endale selgeks, mis on Sinu jaoks tõesti oluline, mis on Sinu eesmärk, millist elu Sa elada tahad. 


Ära kopeeri teiste treening- või toitumiskavasid, ära püüa olla teitest parem, sest nii jäävad Sinu enda eesmärgid kahjuks saavutamata.

Enesehinnang

Kui me püüame olla teistest paremad, siis meie enesehinnang tihtipeale langeb. Miks see juhtub? Põhjus seisneb selles, et end teistega võrdlemisel unustame me ennast ära. Meie enda eesmärgid, soovid ja unistused lähevad tagaplaanile. Meile hakkab tunduma, et teistel on parem elu, ilusam keha või kiirem areng. Ära lase teistel mõjutada Sinu enesehinnangut.


Tea oma tugevusi ja märka oma arengut! 


Stressi ja ärevusega toimetulek

Tänapäeval on treening eriti populaarne viis stressiga toimetulekuks. Ära tekita endale liigset stressi võisteldes jõusaalis teistega. Igaühel on erinevad eesmärgid ja oma teekond nende saavutamiseks. 


Liigu oma eesmärgi suunas ja ole täna parem kui olid eile!


Progressi jälgimine

Võrdlemine end teistega pidurdab oluliseselt meie arengut, sest nii keskendume me teiste inimeste progressile siis, kui meie fookus peaks olema suunatud meie enda edusamme jälgimisele. Märka ka oma väiksemaid samme, sest iga samm loeb!


Võistle iseendaga ja arene iga päev!


IntensivePT koolitab personaaltreenereid Eestis, Rootsis, Soomes ja Islandil - pakkudes põhjalikke teadmisi personaaltreenerina töötamise ning oma personaaltreeneri brändi kasvatamise alustaladel. Loe lisaks koolituse ajakava ning struktuuri kohta https://www.intensivept.ee/koolituste-plaan