Kaalust alla - kuidas?

Üheks väga levinuks treeningeesmärgiks on kaalust alla võtmine ja parema füüsilise vormi saavutamine. Selle eesmärgi saavutamiseks ei pea Sa ilmtingimata jälgima rangeid dieete või nälgima. Kaalunumbri korrigeerimiseks on paremaid meetodeid, millest me selles artiklis Sulle räägime.

Kalorite defitsiit

Esimeseks ja peamiseks reegliks Sinu kaalulangetamise teekonnal on see, et päeva jooksul peaksid Sa kulutama energiat rohkem kui Sa tarbid. See tähendab seda, et kaalunumbri vähendamiseks peaksid Sa tekitama kalorite defitsiiti. Rõhutame veelkord, et tegu ei ole nälgimisega. Sinu organism peaks toidust saama piisavalt energiat ja ka kõiki vajalikke mikro- ja makroelemente.

 
 

Toitumise jälgimine

Teadlik ja tervislik toitumine mängib olulist rolli Sinu eesmärgi saavutamisel. Tasakaalusta oma menüüd ja jälgi oma toitumist iga päev. Selleks on tänapäeval palju võimalusi: tõmba alla toitumise äpp või lase endale teadlikult koostatud nädalamenüü otse koju tellida. Väga tõenäoline, et mõne aja pärast ei pea Sa enam kaloreid lugema ning hakkad oma keha rohkem kuulates toituma intuitiivselt

Füüsiline aktiivsus

Üldise heaolu parandamiseks ja organismi normaalseks funktsioneerimiseks peame me olema füüsiliselt aktiivsed. Tõsta oma igapäevast aktiivsustaset: kasuta lifti asemel treppe, liigu rohkem, jaluta enne magamaminekut. Oma igapäevast kehalist aktiivsust suurendades kulutame me päeva jooksul rohkem energiat, seega on lihtsam kalorite defitsiiti tekitada.  

Puhkus

Kindlasti oled kuulnud, et kõrge stressitase takistab kaalunumbri vähendamisega seotud eesmärgi saavutamist. Ning siinjuures peab meeles pidama seda, et ka puhkusel on väga oluline roll meie organismi normaalsel funktsioneerimisel. Just puhkus aitab Sul taastada, tagab normaalse ainevahetuse ja maandab stressi. 

Liigu rohkem, jälgi toitumist ja puhka korralikult!


IntensivePT koolitab personaaltreenereid Eestis, Rootsis, Soomes ja Islandil - pakkudes põhjalikke teadmisi personaaltreenerina töötamise ning oma personaaltreeneri brändi kasvatamise alustaladel. Loe lisaks koolituse ajakava ning struktuuri kohta https://www.intensivept.ee/koolituste-plaan