Tervislik toitumine

Nagu ka nimi ütleb, tervislik toitumine on toitumine, mis toetab meie tervist. On levinud valearusaam, et tervislik toitumine on salatilehtede söömine, ehk madala kalorsusega dieet. Tegelikkuses ei ole tervislikul toitumisel sellega mingit pistmist. Toituda tervislikult tähendab anda kehale õigetes proportsioonides kõike, mida ta vajab. Selles artiklis räägime, miks on aga toitumine niivõrd oluline ja kuidas see meie heaolu toetab.

Energia

Toidu üks peamistest väärtustest on energia. Just söögist saame me vajalikku kütust, et igapäevastele väljakutsetele vastu astuda. Oled kindlasti kogenud, kuidas Sinu energiatase langeb ja väsimus kasvab, kui Sa päeva jooksul ei toitu korralikult. Pea meeles, et Sinu keha vajab täpselt nii palju energiat, palju Sa päeva jooksul kulutad. 

Mõtle korraks auto peale… Kütusepaagil on teatud maht ning me ei saa tankida rohkem, kui paagi sisse mahub. Teisest küljest, auto ei lähe käima siis, kui paagis kütust pole.

Miks aga meie püüame end “ületankida” või sunnime töötama ka siis, kui energiat napib?

Hea enesetunne

Hea tervise ja enesetunde tagamiseks peab meie toitumine olema mitmekesine. Toidust peame me saama kõiki makro- ja mikroelemente, vitamiine ja kiudaineid - ja seda õigetes proportsioonides. 

Tõmbame jälle paralleeli autoga… Kui auto on hästi hooldatud, kõikide vedelike (õlid, kütus, jahutusvedelik jm) tasemed on normis, siis auto teenib Sind kauem.

Kui keha saab kõike, mida vajab, hea enesetunne on Sulle tagatud!  

Terved hambad

Oma toitumise tasakaalus hoides ei pea Sa hambaarsti visiitide pärast väga muretsema. Kuna tervislik toitumine eeldab ka toitumispüramiidi printsiipe järgimist, siis ei mahu Su igapäeva menüü sisse maiustused ja snäkkid, magusad limonaadid, ehk täpselt need toiduained, mis kahjustavad Su hambaid. Tervislik toitumine aitab Sul hoida hambaid tervena!

Tasakaalusta oma menüüd - nii hoiad oma energia- ja motivatsioonitaset kõrgel ja toetad tervist!


IntensivePT koolitab personaaltreenereid Eestis, Rootsis, Soomes ja Islandil - pakkudes põhjalikke teadmisi personaaltreenerina töötamise ning oma personaaltreeneri brändi kasvatamise alustaladel. Loe lisaks koolituse ajakava ning struktuuri kohta https://www.intensivept.ee/koolituste-plaan