Mis on pikendatud ajakavaga koolitus?

Alates IntensivePT asutamisest 2010. aastal, oleme alati keskendunud õpilaste tagasiside kuulamisele ning koolituse struktuuris täienduste sisse viimisele vastavalt meile antud tagasisidele.

Algusaastatel korraldasime koolitusi selliselt, nagu enamik koolitusasutusi täna – füüsiliselt klassiruumides nädalavahetuste jooksul. Ajapikku hakkasid õpilased küsima üha enam kas ei oleks võimalik loenguid videona salvestada, et neid saaks ka järgi vaadata. Seda juhul, kui pole võimalik koolituspäevadega liitumiseks reisida või soovitakse oma märkmeid täiendada. 2015. aastal lõime selle võimaluse – tõstes loengud veebipõhiseks – ning seda kõige loomulikumas vormis – pakkudes võimalust loenguid otseülekandes jälgida ning loengute ajal ühiselt arutades.

Kuni tänaseni, olemegi sellise struktuuriga jätkanud – pakkudes võimalust intensiivõppe korras koolitus läbida lühema aja jooksul – pidades loengupäevi viis päeva nädalas õhtustel tundidel.

Koolituse maht on üha rohkem kasvanud

Iga aastaga täiendame materjale ning uuendame koolituse sisu – see aga tähendab, et käsitletavat materjali tekib järjest juurde. Oma lõpetajatelt oleme viimasel ajal üha enam kuulnud, et kuna koolituspäevad on intensiivsed ning sisukad, jääb vahest aega puudu materjali iseseisvaks läbi töötamiseks. Seega venib eksami kirjutamine edasi ning peale koolitusperioodi tuleb loenguid mitmeid kordi iseseisvalt veel läbi töötada, et materjali täielikult omandada.

Pikendatud ajakavaga koolitus

Pikendatud ajakavaga koolituse puhul on selline lisaaeg juba koolituse nädalatesse sisse ehitatud. See tähendab, et peale loengupäevi jääb õpilastel aega ka materjali iseseisvaks läbi töötamiseks näiteks loengujärgsel päeval.

Kui tavapäraselt on loengud toimunud viis päeva nädalas, siis pikendatud ajakavaga koolituse puhul toimuvad need vaid kolm päeva nädalas – esmaspäeval, kolmapäeval ja neljapäeval.

Teisipäev, reede, laupäev ja pühapäev on iseseisvaks õppimiseks, ülesannete lahendamiseks, loengute kordamiseks ning järgmiseks loengunädalaks ette valmistamiseks.

Pikendatud ajakavaga koolitus sobib neile, kes soovivad õppimiseks rohkem aega võtta

Tänu paindlikule struktuurile ning harvematele loengutele, on teemad jagatud pikema perioodi peale ning eksamile registreerimine on võimalik vaid peale seitsme nädalast loenguperioodi. Õpilased saavad rohkem aega materjali seedimiseks ning ühiselt läbi töötamiseks.

Praktiline osa toimub kolmanda loengunädala keskel

Selleks, et võimalikult vara hakata töötama treeningute planeerimise ning personaaltreeneri töö praktiseerimisega, katame esimesed kolm nädalat just treeninguga, liikumisega ning nõustamisega seotud teemadega. Praktiline osa jagab loengunädalad kaheks – baasteadmised ning täiendavad teadmised. Täiendavate teadmiste hulka kuuluvad loengud on näiteks toitumine, toidulisandid, vigastused ja valu. Baasteadmiste loengud on aga anatoomia, treeningteadus, biomehaanika, personaaltreeneri töö, turundus, müük ja kliendisuhtlus.

Mida oodata pikendatud ajakavaga koolituselt?

Meie eesmärk on hoolimata veebiõppele tagada õpilaste kaasatus ning pidev enese täiendamine – sarnaselt nagu intensiivõppele, tuleb lahendada erinevaid ülesandeid ning praktiseerida teadmiste rakendamist juba esimestest loengutest alates.

Edaspidi hakkavad intensiivkoolitused ning pikendatud ajakavaga koolitused varieeruma

Mõlema struktuuri alusel on õppemaht sama – intensiivkoolitused sobivad neile, kes soovivad rohkem iseseisvat õppimist ning paindlikku ajakava. Vaadates loenguid täpselt nii intensiivselt kui selleks soov, või võttes rohkem aega materjalide läbi vaatamiseks. Pikendatud ajakavaga koolitused survestavad õpilasi vähem ning loengupäevade väiksem arv nädalas annab võimaluse rahulikuma tempoga koos kogu grupiga teadmisi omandada.

Mõlemad koolitusvormid jäävad endiselt meie pakutavate koolituste puhul saadavaks, kuid need vahelduvad omavahel.

Kas loenguid tuleb jälgida otseülekandes?

Kummagi koolitusstruktuuri puhul ei ole kohustuslik loenguid otseülekandes jälgida. Kuna loengud salvestatakse järele vaatamiseks saab selle aja võtta just enesele sobival ajal.

Kas eksamiga tuleb alustada kohe peale loengute lõppu?

IntensivePT usub paindliku koolituse pakkumisse. See tähendab, et eksamiperiood on soovituslik, kuid eksamitega saab alustada just sellel ajal, kui individuaalne õpilane selleks valmis on. Mõni õpilane alustab eksamitega kohe, teised võtavad materjali läbi töötamiseks veidi rohkem aega. See on Sinu teekond – ja Sina omad kontrolli oma õpingute üle.

Koolituse kohad täituvad hoogsalt

Kohad koolitusel täituvad hoogsalt – kui Sina soovid just järgmise grupiga alustada, kasuta võimalust täna. Lisame peagi ka järgmiste koolituste kuupäevad kodulehele. Registreerimisinfo nägemiseks ning tasumise tingimuste lugemiseks külasta meie kodulehte www.intensivept.ee/join

 

Lugupidamisega,
IntensivePT


IntensivePT koolitab personaaltreenereid Eestis, Rootsis, Soomes ja Islandil - pakkudes põhjalikke teadmisi personaaltreenerina töötamise ning oma personaaltreeneri brändi kasvatamise alustaladel.

Loe lisaks koolituse ajakava ning struktuuri kohta https://www.intensivept.ee/koolituste-plaan