Harjutused kangiga

Selleks, et hoida end heas füüsilises vormis, võib kasutada väga erinevaid treeningvahendeid ja trenažööre: alustades kummilintidest ja stepipinkidest ning lõpetades keerukate jõusaali masinatega. Kuigi treeningvarustuse valik on tänapäeval tõepoolest suur, ei kaota kang oma populaarsust. Kang on väga hea kogu keha treenimiseks: valides sobivat raskust igale lihasgrupile, võid kangiga teha tõhusat treeningut muud jõusaali varustust kasutamata. Selles artiklis tutvustame Sulle mõningaid harjutusi, mida on võimalik kangiga teha.

Kükk kangiga turjal

Kükk kangiga turjal on jõusaali klassika. Seda harjutust sooritades jälgi, et küünarnukid on kangi all, jalad on õlgadest veidi laiemalt ja varbad on kergelt väljapoole suunatud. Kükki laskudes lükka puusad taha ja jälgi, et Sinu põlved liiguvad varvaste suunas.

 
 

Overhead kükk

Kui tunned, et tavaline kükk kangiga turjal on Sinu jaoks liiga lihtne, siis võid proovida overhead küki. Selline kükk nõuab head tasakaalu, ülakeha jõudu ja rohkem kontrolli kangi üle. Overhead küki puhul tuleks kindlasti alustada väiksemate raskustega. Siin ei tasu oma võimeid üle hinnata.

 
 

Seljatõmme kangiga

Selja treenimiseks sobib väga hästi seljatõmme kangiga. Selle harjutuse puhul jälgi, et kui Sa ette kallutad, siis puusad liiguvad taha, ilma et põlved ette vajuks. Hoia kerelihased tugevana ning selg neutraalses asendis. Haara kang (õlgadest veidi laiem haare) ning tõmba kangi naba suunas. Tunneta seljalihaste tööd ja suru abaluid kokku.

 
 

Õlapress kangiga

Õlapress kangiga on väga tõhus jõusaali harjutus. Kuigi põhirõhk on suunatud õlgadele, peavad ka kerelihased olema pidevalt tugevad andmaks kehale stabiilsust harjutuse sooritamise ajal.

 
 

Kangi tõmme lõua alla

Veel üks harjutus õlgadele on kangi tõmme lõua alla. Seda harjutust sooritatakse seistes. Haara kang kätte (kitsas haare) ja tõsta see lõua alla.

 
 

Sumo jõutõmme

Sumo jõutõmme puhul võta võimalikult lai harkseis ning suuna varbad väljapoole. Haara kang õlgade laiuselt ja hoides kerelihaseid toonuses tule kangiga üles. Üles tulles pinguta tuharalihaseid.

 
 

IntensivePT koolitab personaaltreenereid Eestis, Rootsis, Soomes ja Islandil - pakkudes põhjalikke teadmisi personaaltreenerina töötamise ning oma personaaltreeneri brändi kasvatamise alustaladel. Loe lisaks koolituse ajakava ning struktuuri kohta https://www.intensivept.ee/koolituste-plaan