Harjutused hantlitega

Hantel on väga universaalne treeningvahend ning sellega saab tõhusalt treenida kogu keha. Selleks vali 1-2 harjutust igale lihasgrupile. Võid teha näiteks 3-5 seeriat ja 7-12 kordust. Hantlite raskust tuleks valida nii, et viimased kordused oleks raskemad, samas aga tehnika ei tohiks kannatada.

Kui Sul on liiga kerged hantlid, et 12 kordusega lihaseid piisavalt koormata, siis võid suurendada korduste arvu seerias - nii treenid vastupidavust. Treeningu lõpus peaks lihastes tekkima väsimus.

On olemas palju erinevaid harjutusi, mida saab hantlitega teha. Selles artiklis toome välja mõned neist.

Väljaasted hantlitega

Alakeha toonuses hoidmiseks sobivad väljaasted hantlitega. Väljaasteid võib teha nii ette, taha kui ka kõrvale.

 
 

Biitsepstõste hantliga

Biitsepsi isoleeritud treenimiseks sobivad hantlid eriti hästi. Parema stabiilsuse tagamiseks toeta küünarnukk kaldpingi peale ja kõverda käsi.

 
 

Ühe käega seljatõmme hantliga

Selja treenimiseks toeta põlv ja vaba käsi kaldpingile. Vii hantliga käsi alla. Seejärel tõmba küünarnukk lae suunas. Tunneta abaluu liikumist ja tööd seljas.

 
 

Hantlite surumine kaldpingil

Hantlite surumine on hea harjutus rinnalihaste treenimiseks. Tule pingile selili, toeta jalad tugevalt põrandale. Suru abaluud kokku ja pinguta tuharalihaseid. Jälgi, et hantlid oleks õlaliigese kohal. Seejärel suru hatlid üles.

 
 

Õlapress hantlitega

Õlapress on üks väga levinud harjutus õlgadele. Tõsta hantlid õlgade kõrgusele, vii abaluud kokku ja pane õlad alla. Nüüd suru hantlid vertikaalselt üles.

 
 

Küünarvarre taha sirutamine hantliga

Küünarvarre taha sirutamine on hea triitsepsi harjutus, mis aga vajab tasakaalu ja kontrolli. Vii üks jalg diagonaalselt taha, toeta vaba käsi põlve peale. Teine (hantliga) käsi on algasendis kõverdatud täisnurga all. Siruta käsi taha jälgides, et liiguks vaid küünarvars.

 
 

IntensivePT koolitab personaaltreenereid Eestis, Rootsis, Soomes ja Islandil - pakkudes põhjalikke teadmisi personaaltreenerina töötamise ning oma personaaltreeneri brändi kasvatamise alustaladel. Loe lisaks koolituse ajakava ning struktuuri kohta https://www.intensivept.ee/koolituste-plaan