Keharaskusega treening

Kätte on jõudnud kevad ning ilmad lähevad iga päevaga aina ilusamaks. See on aeg, millal paljud meist alustavad jalutuskäikude, jooksmise või väljas treenimisega. Kuidas aga treenida väljas mugavalt ja tõhusalt? Keharaskusega treening on väga hea moodus kogu keha treenimiseks nii jõusaalis, kodus kui ka väljas.

Selles artiklis räägime Sulle, kuidas ja miks võiks treenida kasutades selleks vaid oma keharaskust.

Kombineeri kardio- ja jõutreeningut

Keharaskusega treening on ideaalne kardio- ja jõutreeningu kombineerimiseks. Proovi jõuharjutuste vahele (olgu selleks kätekõverdused, kükid või väljaasted) panna kõrgema intensiivsusega kardioharjutusi (mägironija, põlvetõstejooks, kosmonaudid). Nii tõstad pulssi, treenid kopse ja südant ning arendad vastupidavust.

Sobib nii algajale kui edasijõudnule

Treening oma keharaskust kasutades sobib nii algajale kui ka edasijõudnule. Olles oma teekonna alguses me tihtipeale kardame jõusaali minna, kuna ei tea, kuidas kõik need masinad töötavad. Oma keharaskusega trenni võib teha igaüks ja kohe!

Parandab tasakaalu ja koordinatsiooni

Keharaskusega treenimisel saab igaüks valida just endale sobiliku koormuse. Võid alustada harjutustega, mille puhul seisad kindlalt kahe jalaga maa peal (klassikaline kükk) ning seejärel progresseeruda, kasutades harjutusi, mis eeldavad paremat tasakaalu (käärkükk või püstolkükk).

Lihtne ja tõhus stressimaandaja

Nagu ka iga teine trenn on keharaskusega treenimine hea moodus stressi maandamiseks. Esiteks, ei võta selline treening palju aega ja sellega võid alustada kohe, kuna sellist trenni saad Sa teha absoluutselt igal pool: kodus, kontoris või õues. Teiseks, Sa ei vaja ei hantleid ega muid treeningvahendeid. Ning kolmandaks, Sul on piiramatu arv variatsioone - lase fantaasia lendu ja tee just Sulle sobiliku trenni!

Aga nüüd… õue treenima! ;)


IntensivePT koolitab personaaltreenereid Eestis, Rootsis, Soomes ja Islandil - pakkudes põhjalikke teadmisi personaaltreenerina töötamise ning oma personaaltreeneri brändi kasvatamise alustaladel. Loe lisaks koolituse ajakava ning struktuuri kohta https://www.intensivept.ee/koolituste-plaan