Välitreeningu eelised

Kuigi välitreening on üks mõnus treenimise viis, paljude jaoks tähendab välitreening aga mugavustsoonist välja astumist. Õues treenimiseks on niivõrd palju erinevaid võimalusi, et tihtipeale on palju lihtsam minna siiski jõusaali. Samas aga ei ole saladuseks, et värskes õhus treenimine on meie kehale kasulik. Selles artiklis räägime Sulle, mis on välitreeningu eelised ning miks tasuks treenida ka värskes õhus.

Vere hapnikusisalduse tõstmine

Kõik me oleme kuulnud, kuivõrd olulist rolli mängib hapnik meie elus. Hapnik mõjutab meie aju ja siseorganite tööd, parandab immuunsust, soodustab rasvapõletust. Regulaarne füüsiline aktiivsus värskes õhus hapniku tarbimise tõstmisega viib rasvade kiire lagunemiseni. 

Kõrge füüsilise aktiivsuse puhul vajab meie keha tavalisest rohkem hapnikku. See tähendab, et sisetingimustes treenides, kus hapniku hulk sõltub inimeste arvust, ventilatsioonisüsteemi tootlikkusest ja paljudest muudest faktoritest, võib esineda hapnikupuudus. Selle seisundi puhul võib tekkida pearinglus ja väsimus.

D-vitamiini tase tõstmine

D-vitamiini puudus on meie kliimas laialt levinud probleem (esineb ligi 75% eestimaalastel). Vitamiin D olulisusest ei pea me pikalt rääkima: see toetab immuunsust, vähendab mitme haiguste (nt diabeedi, hüpertoonia) esinemise riski. Välitreening on hea võimalus tugevdada oma tervist ja varuda D-vitamiini. Samas aga peaks arvestama, et meie kliimas septembrist maini ei piisa meil lihtsalt väljas olemisest, ning me peaksime toetama oma organismi ka toidulisandite abil.

Kõik on Sinu enda kätes

Välitreening on tasuta ning sellel ei ole limiite ega tunniplaane. Sina ise võid valida, mida, millal ja kuidas Sa teed. Kas treenid täna pargis või lähed mere äärde, kas teed keharaskusega trenni või kasutad lisaraskust, teed jõutrenni või hoopis treenid vastupidavust


IntensivePT koolitab personaaltreenereid Eestis, Rootsis, Soomes ja Islandil - pakkudes põhjalikke teadmisi personaaltreenerina töötamise ning oma personaaltreeneri brändi kasvatamise alustaladel. Loe lisaks koolituse ajakava ning struktuuri kohta https://www.intensivept.ee/koolituste-plaan